Bebeklerin Dişlerinin Kolay Çıkması İçin Yapmanız Gerekenler

Yeni diş çıkaran bebekleri rahatlatmak için ne yapılmalı

0 733

Bebekler genellikle 6-7 aylıkken diş çıkarmaya başlarlar. Bebeğin diş çıkarma süreci çoğunlukla 27-29 aylıkken tamamlanır. Bütün bu süreç içinde bebeğin diş çıkarırken huzursuz olması normal kabul edilir. Ayrıca bebek diş çıkardığı sırada ateşinin 37’ye kadar yükselmesi de olağandır. Diş çıkartırken hastalıklara daha yatkın olan bebeklerin sürekli takip edilmeleri gerekir. Anneler babalar işte bebeklerin dişlerinin kolay çıkması için yapmanız gerekenler.

Bebeklerde Diş Çıkarma Belirtileri

Bebeklerin dişlerini daha kolay çıkarabilmeleri için öncelikle belirtilerin yakından takip edilmesi gerekir. Uyku düzensizliği, iştahsızlık, tükürüğünün artması, ara ara yaşadığı huzursuzluk, ellerini ısırması ve ağzının çevresinde hafif döküntü görülmesi bebeğin diş çıkarma belirtileridir.

Bebeği Rahatlatma Metotları

Öncelikle diş etleri hassaslaşan bebeği yemek yemesi için zorlamamak gerekir.
Daha çok su ve soğuk meyve püreleri vererek bebeğin ağrısının hafifletilmesine çalışılmalıdır. Bu dönemde sıcak gıdalardan uzak durulmalıdır. Ilık veya soğuk yoğurt, meyve püresi, muhallebi gibi gıdalara yönelinmelidir. Anne sütü bu dönemde daha yoğun verilmelidir. Ayrıca kaşınan diş etlerini kaşıyabilmesi için eline soğuk bir muz parçası veya havuç da verilebilir. Bu dönemde bebeğin susuz kalmamasına özellikle dikkat edilmelidir. Bu dönemde bebeğin ateşi 38’in üzerine çıkar ve/veya ishal başlarsa bir doktora görünmekte fayda vardır. Bu durum diş çıkarmanın yanı sıra başka bir hastalığın belirtisi olabilir.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.