Bebeklerde uykuya dalamama sorunu nasıl çözülür?

Bebeklerde uykuya dalamama sorunu nasıl çözülür
0 787

Bebekler dünyadaki en masum bireylerdir. Bebekler kişilik gelişimini yaşadıkları ailelerden öğrenirler. Erken bebeklik döneminde bebekler yaşadıkları dış dünyaya adapte olmak için çabalarlar. Bu dönemde pek çok sorunla baş etmeye çalışırlar. Bu süreç hem bebek hem de ebeveynler için oldukça zor bir süreçtir ve bu dönemde yaşanan sorunlar için farklı çözüm arayışlarına girilir. Bunların başında ise bebeklerde uykuya dalamama sorunu nasıl çözülür sorusu gelir.

Bebeklerde Uyku Düzeni Nasıl Olmalıdır?

Yeni doğan bebekler genellikle günün yaklaşık olarak 20 saatini uykuda geçirirler. Bu dönemde bebekler ikinci ayına kadar gece gündüz kavramını ayırt edemezler. Sıkla 2 ya da 3 saatte bir uyanırlar ve uyandıkları zaman genellikle karınları doyunca tekrar uyurlar. Bebekler altıncı ayına geldiklerinde ortalama 12 saat uyurlar.

Bebeklerin aç ya da tok olması, altının kirli olması, özefajial reflü olması, geçirilen kulak enfeksiyonları ve diş çıkarma dönemleri uyku düzenlerinin değişmesini etkiler. Genel bir kanı vardır bebekler uyurken büyür diye ancak yapılan bilimsel araştırmalar da bunu desteklemektedir. Bebeklerin uyku sırasında zihinsel, fiziksel ve psikolojik gelişimi desteklenir. Bir bebeğin kendi başına uykuya dalmaları ve kesintisiz uyumaları için 3 yaşına gelmeleri gerekir.

Bebeklerin Uykuya Dalmaları İçin Yapılacaklar Nelerdir?

Bebeklerin uyuyacakları ortanın sessiz ve loş ışıklı olması gerekir. Oda sıcaklığı mümkünse 24 yada 26 derece olmalıdır. Mümkünse uyku öncesi yaptırılan banyo uykuya dalışı kolaylaştırır. Bebeklerde gece gündüz kavramının oluşması için gündüz uykularından sonra perdeler açılmalıdır. Ayrıca uykudan önce yapılan masajlar bebeğin rahat uykuya geçmesini sağlar.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.