Diş çıkaran bebeklerde ateş nasıl düşürülür?
9 aylık hamilelik süreci bittikten sonra büyüyen bebeğinizin ilk altı aydan sonra genel problemi diş çıkarmak olacaktır. Diş çıkaran bebeklerde ateş nasıl düşürülür konusu son derece önemlidir. Doktorlar genel olarak diş çıkarma sürecinin altıncı ayda başladığını söylese de bazı bebekler dördüncü aydan itibaren bu sürece girebiliyor. Hatta dişli ile doğan bebeklerde vardır.
Diş Çıkarma Belirtileri
Genel olarak altıncı aydan sonra başlayan diş çıkarma süreci bebeğe zor olduğu kadar ebeveynlere de zordur. Diş çıkarma belirtileri;
- Ağızda salyalanma,
- Sürekli ağızına cisimler götürüp kaşıma,
- Tutuğu her şeyi ısırma isteği,
- İştahsızlık,
- Ateş,
- Diş etlerinde kızarıklık,
- Huzursuzluk,
- Ani ağlama atakları ve
- Öksürüktür.
Diş Çıkarma Sürecinde Ateş Nasıl Düşürülür?
Bebeklerde ve çocuklarda yüksek ateş çok önemlidir. Öncelikle bebeğinizin ateşini en doğru şekilde ölçen bir ateş ölçer edinin. Koltuk altından ve alından ölçümler alın. 38.0 santigrat derece ateş sınır olarak nitelendirilebilir.
Bebeğinizin ateşi 38 ve üstü ise zaman geçirmeden soyun ve ılık duş aldırın. Bunlara rağmen ateş düşmez ise doktora başvurun. Bebeğiniz 0-3 ay arasında ise müdahale etmeden doktora götürün. Çünkü bu aylarda ki bebeklerde havale tehlikesi vardır. Vücuda ıslak bez ile kompres yapın. Bu sırada vücudu su kaybeden bebeğinize su ya da sulu yiyecekler verin. Eğer bebeğiniz hala anne sütü alıyorsa ise emzirmeye çalışın. Anne sütü bebekler için en iyi ilaçtır.